συμβουλές για βιογραφικό

Οι εργοδότες αξιολογούν βιογραφικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τους αιτούντες και κατά συνέπεια να κρίνουν εάν είναι κατάλληλοι για την εκάστοτε θέση εργασίας. Το βιογραφικό σας θα πρέπει να είναι ευανάγνωστο, να συνοψίζει τα επιτεύγματα και τις δεξιότητές σας και να τονίζει την εμπειρία σας σχετικά με τη θέση για την οποία κάνετε αίτηση. Παρακάτω σας έχουμε συγκεντρώσει τις 10 κορυφαίες συμβουλές για ένα βιογραφικό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε και να μπείτε δυναμικά στην αγορά εργασίας.

1. Κρατήστε το βιογραφικό σας απλό και εύκολο στην ανάγνωση

Από τις πιο σημαντικές συμβουλές για ένα σωστά δομημένο βιογραφικό είναι να είναι απλό και να διευκολύνει τον εκάστοτε εργοδότη να το περιεργαστεί. Οι εργοδότες έχουν ελάχιστο χρόνο για να ελέγξουν το κάθε βιογραφικό, επομένως η ευκολία στην ανάγνωση είναι το κλειδί που μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία.

2. Φροντίστε να είναι σύντομο και περιεκτικό

Το βιογραφικό σας δεν πρέπει να έχει όλες τις εργασιακές εμπειρίες που έχετε αποκομίσει. Σκεφτείτε το όχι ως μια λίστα της εργασιακής σας εμπειρίας, αλλά ως ένα έγγραφο που σας παρουσιάζει ως το κατάλληλο άτομο για τη συγκεκριμένη δουλειά. Η συμπερίληψη μόνο των πιο βασικών και σχετικών πληροφοριών σημαίνει ότι οι εργοδότες μπορούν να καταναλώσουν περισσότερες πληροφορίες για εσάς και να κατανοήσουν πιο γρήγορα την καταλληλότητά σας για την θέση εργασίας.

3. Επιλέξτε μια ελκυστική και ευανάγνωστη γραμματοσειρά

Η επιλογή της σωστής γραμματοσειράς μπορεί να αναβαθμίσει σε εξαιρετικό βαθμό το το βιογραφικό σας. Η επιλογή μιας ευανάγνωστης, καθαρής γραμματοσειράς αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συμβουλές για ένα βιογραφικό που θα είναι εύκολο στην ανάγνωση και θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

4. Κάντε τα στοιχεία επικοινωνίας σας εμφανή

Είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε έναν αριθμό τηλεφώνου και επαγγελματική διεύθυνση email καθώς και άλλα μέρη που μπορεί ο υπεύθυνος προσλήψεων σας βρίσκει στο Διαδίκτυο, όπως το προφίλ σας στο LinkedIn. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα προφίλ κοινωνικών μέσων κατάλληλα για υποψήφιους εργοδότες.

5. Δώστε στις ενότητες του βιογραφικού σας απλούς υπότιτλους

Ανεξάρτητα από τη διάταξη που θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι οι ενότητες του βιογραφικού σας είναι ορατές και εύκολες στην εύρεση. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ταξινόμηση των κύριων κατηγοριών μέσω της χρήσης απλών υπότιτλων.

6. Προσαρμόστε το βιογραφικό σας ανάλογα με τη θέση εργασίας στην οποία κάνετε αίτηση

Από τις πιο χρήσιμες συμβουλές για ένα σωστό βιογραφικό είναι η δημιουργία πολλαπλών εκδόσεων του βιογραφικού σας προσαρμοσμένες στις θέσεις εργασίας για τις οποίες κάνετε αίτηση. Για κάθε βιογραφικό που αποστέλλετε, θα θέλετε να επισημάνετε μόνο τα επιτεύγματα και τις δεξιότητες που σχετίζονται περισσότερο με τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν συμπεριλαμβάνετε όλη την εμπειρία σας.

7. Τοποθετήστε σε υψηλή θέση τα σημαντικότερα στοιχεία του βιογραφικού σας

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι σημαντικότερες εμπειρίες και τα επιτεύγματά σας είναι ορατά στο επάνω σκέλος του βιογραφικού σας. Αυτή η κορυφαία ενότητα είναι αυτό που θα δει πρώτα και θα εστιάσει την προσοχή του ο υπεύθυνος προσλήψεων. Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα σε σημαντικές πληροφορίες υψηλότερα στο βιογραφικό σας για να επιστήσετε την προσοχή σε βασικές δεξιότητες και επιτεύγματα.

8. Τοποθετήστε τα επιτεύγματά σας σε αντίστροφη χρονολογική σειρά

Από τις πιο σημαντικές συμβουλές για ένα άρτιο βιογραφικό είναι η τοποθέτηση της εργασιακής εμπειρίας και της ακαδημαϊκής σας πορείας ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη.

9. Τονίστε τα πιο σημαντικά επιτεύγματα κάθε εργασιακής εμπειρίας

Αντί να αναφέρετε τα εργασιακά σας καθήκοντα στην ενότητα εμπειρίας, επιλέξτε τα τρία ή τέσσερα πιο σημαντικά επιτεύγματα σας σε κάθε ρόλο που είχατε αναλάβει. Όπου είναι δυνατόν, συμπεριλάβετε αριθμούς που μετρούν την επιτυχία σας για τον συγκεκριμένο στόχο ή επίτευγμα.

10. Σκεφτείτε πέρα ​​από τα εργασιακά σας καθήκοντα.

Οι διευθυντές προσλήψεων δεν θέλουν να διαβάσουν μια λίστα με τα εργασιακά σας καθήκοντα. Θέλουν να δουν συγκεκριμένα παραδείγματα των επιτευγμάτων σας σε προηγούμενες θέσεις που δείχνουν πώς μπορείτε να αποδειχτείτε κατάλληλοι γι’αυτή τη νέα θέση.

Το βιογραφικό σας είναι συχνά το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσετε μια συνέντευξη με έναν εργοδότη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει τις πιο σχετικές πληροφορίες, οργανώστε το για να επισημάνετε τις πιο σημαντικές πληροφορίες και ελέγξτε προσεκτικά για σφάλματα. Αν ακολουθήσετε τις συγκεκριμένες συμβουλές για ένα σωστό βιογραφικό, είναι βέβαιο πως θα έχετε περισσότερες πιθανότητες για μια θέση στην αγορά εργασίας.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ως προς τη συγγραφή του βιογραφικού σας, η έμπειρη ομάδα της Academicals είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Μέσα από τις υπηρεσίες σύνταξης βιογραφικού που προσφέρουν θα φροντίσουν ώστε να έχετε ένα αποτέλεσμα που να σας εξασφαλίζει τις επαγγελματικές ευκαιρίες που σας αρμόζουν.